Cardiologia Croatica

Cardiologia Croatica. 2015;10(7-8):165-196.

CC2015_7-8

Časopis Cardiologia Croatica krajem svibnja 2015. godine obilježio je 10 godina izlaženja. U novom, ljetnom dvobroju na 32 stranice donosimo nekoliko zanimljivih članaka iz područja epidemiologije, prevencije kardiovaskularnih bolesti te aritmologije. U članku autora iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo saznajte detaljnije o kroničnim nezaraznim bolestima i padu smrtnosti od kardiovaskularnih bolesti koji se kontinuirano bilježi u Republici Hrvatskoj. Slijede dva članka iz područja aritmologije koja govore o elekromagnetskoj interferenciji i kardiovaskularnim implantabilnim elektroničkim uređajima, kao i o iskustvima s transvenskom ekstrakcijom elektroda elektrostimulatora. Pred kraj je prikaz novog izdanja priručnika o hipertenziji. Dvobroj završava sponzoriranim člankom koji ima temu kardiovaskularne prevencije.
Pozivamo članove Hrvatskog kardiološkog društva da ažuriraju svoje podatke za pretplatu na časopis – molimo poslati aktualnu poštansku adresu na adresu kardio@kardio.hr na koju zaprimamo i buduće članke.

Urednički odbor Cardiologia Croatica

(više…)

Novosti

Umrle osobe u Hrvatskoj u 2014. godini

hzjz-logo

Na mrežnim stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo objavljeni su novi podaci o umrlim osobama u Republici Hrvatskoj tijekom 2014. godine. Od ukupnog broja umrlih 50.839 u 2014. godini 24.965 ili 49,1% odnosilo se na muške, a 25.874 ili 50,9% na ženske osobe. (više…)

Skupovi HKD

Simpozij povodom obilježavanja 25 godina Angiološkog odjela KBC „Sestre milosrdnice“ Zagreb – web, prva obavijest

KBC Sestre milosrdnice

Zagreb, 1. 10. 2015.

Povodom obilježavanja 25 godina Angiološkog odjela Zavoda za bolesti srca i krvnih žila Kliničkog bolničkog centra „Sestre milosrdnice“ Zagreb, dana 1. listopada 2015. godine u organizaciji KBC „Sestre milosrdnice“ i Hrvatskog kardiološkog društva, a pod visokim pokroviteljstvom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, u prostorima knjižnice Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti održat će se jednodnevni simpozij iz područja vaskularne medicine. (više…)

Novosti

ESC džepne smjernice: Smjernice za liječenje bolesti srčanih zalistaka

Novosti

Osnovana Udruga pacijenata s aritmijama srca