CROatian Student Summit 6 (CROSS 6)

cross-6CROatian Student Summit (CROSS ) međunarodni je znanstveni kongres studenata i mladih znanstvenika biomedicinskog područja.

Projekt je pokrenuo Studentski zbor Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu akademske godine 2004./2005., a kao suradnici u projekt su bili uključeni i Stomatološki, Veterinarski te Farmaceutsko-Biokemijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Šesti kongres u nizu, CROSS 6, koji će se održati od 24. do 27. ožujka 2010. na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, Šalata 3, također organizira Studentski zbor Medicinskog fakulteta u Zagrebu s gore navedenim fakultetima kao suradnicima.

Riječ je o projektu Studentskog zbora Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu koji je proteklih godina pronašao svoje mjesto kao jedan od vodećih kongresa u svom području među studentima i mladim znanstvenicima u Hrvatskoj, ali i u široj regiji.

Glavna tema ovogodišnjeg kongresa je srce. Naš ovogodišnji niz izlaganja započet ćemo radom i funkcioniranjem normalnoga srca, nastaviti patološkim aspektima srčanih bolesti, a završiti srodnim kliničkim granama koje se bave ovom tematikom.

Veliku podršku u ostvarivanju ove ideje kao i u cjelokupnoj organizaciji kongresa pružio nam je prof. dr. sc. Davor Miličić, dekan Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, te Hrvatsko kardiološko društvo koje je ujedno i glavni pokrovitelj kongresa.

Svečano otvorenje kongresa će se održati 24. ožujka u dvorani „Čačković“ Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Šalata 3. Iznimna nam je čast što će uvodno predavanje pod naslovom ”Kardiovaskularni kontinuum” održati upravo dekan Medicinskog fakulteta, prof. dr. sc. Davor Miličić.

Detaljnije informacije o kongresu možete pronaći na cross.mef.hr

Predsjednik Organizacijskog odbora
Josip Varvodić