Kardio list. 2010;5(12):293-324.

KL_122010

Novi broj Kardio lista za prosinac 2010. godine izašao je na 32 stranice.

Prvi članak govori o rezidualnom riziku nakon nedavne objave rezultata studija ACCORD. Drugi članak govori o djelu Amatusa, dubrovačkog liječnika iz 16. stoljeća. Slijede zapisnici sa sjednica Upravnog odbora Hrvatskog kardiološkog društva od 12. listopada 2010. i Izborne skupštine od 23. listopada 2010. godine. I ovaj broj donosi izvješća s obilježavanja nekih skupova (Svjetski dan srca u Zagrebu, Splitu, Osijeku i Korčuli, 21. međunarodnog kongresa o trombozi, Radionice “Ultrazvučna dijagnostika u prevenciji i rehabilitaciji kardiovaskularnih bolesti” te obilježavanja Pet godina Laboratorija za kateterizaciju Kliničkog bolničkog centra Osijek).

O prepoznavanju značaja kardiovaskularnih bolesti davne 1950. godine i potrebi za osnivanjem specijalizirane kardiološke poliklinike pročitajte u kratkom članku nazvanom “Iz povijesti kardiologije u Zagrebu”.

List završava kratkim priopćenjem sponzora časopisa koji nam ukazuje da smo nešto uspješnji u liječenju hiperlipidemije, ali i da još uvijek postoji prostor za napredak.

Opširnije pročitajte ovdje