Doc.dr.sc.prim. Goran Krstačić, prof.v.š, FESC izabran za Predsjednika Radne skupine e-Cardiology Europskog kardiološkog društva

Ravnatelj Poliklinike za prevenciju kardiovaskularnih bolesti i rehabilitaciju iz Zagreba, doc. dr. sc. prim Goran Krstačić, prof v. š., FESC, na nedavno završenom Europskom kardiološkom kongresu u Barceloni izabran je na funkciju Predsjednika Radne skupine e-Cardiology u razdoblju od 2014. do 2016. godine. Doc. Krstačić je prethodne dvije godine obnašao dužnost potpredsjednika, a prije toga tajnika radne skupine. Član Nukleusa je od 2008 godine.

Doc. Krstačić je na sastanku Nukleusa radne skupine izložio obiman ambiciozni plan aktivnosti za sljedeće dvije godine koji odmah započinje radno – aktivnošću na Konferenciji “Computing in Cardiology” koja će se održati nekoliko dana nakon završetka ESC 2014 u Bostonu. Nadalje, u časopisu Cardiac Rhythm News 15. rujna 2014. godine objavljen je članak petorice članova Nukleusa pod nazivom “The importance of e-Health in daily cardiology practice”. Od aktivnosti koje brzo slijede spomenuti ćemo još “European Congress on e-Cardiology & e-Health” koji će se u razdoblju od 29. do 31. listopada 2014. održati u Bernu, Švicarska. Doc. Krstačić predsjedava sesijom “Challenges in e-Cardiology” koji je osmislio i pozvao predavače iz Italije, Poljske i Hrvatske. Tom prigodom će po prvi puta izvan Hrvatske biti prikazani rezultati Registra iz djelatnosti Poliklinike za prevenciju kardiovaskularnih bolesti i rehabilitaciju, koji sadrži epidemiološke rezultate 35-godišnje praćenje akutnog infarkta miokarda u gradu Zagrebu.

Tijekom ESC 2014 u Barceloni Radna skupina je imala vrlo zapažen i dobro posjećen simpozij kojim je otvoren znanstveni program kongresa, pod nazivom “Smartphone applications in cardiology” kojem su predsjedavala dva člana Nukleusa, a izlaganje održali također članovi Nukleusa, Enrico G. Caiani iz Italije i Catherine Chronaki iz Grčke. Tijekom seminara izložena su najnovija saznanja i mogućnosti kliničke primjene kardiovaskularnog monitoringa, mobilne aplikacije snimanja i brze analize EKG-a, aplikacija slikovnih prikaza putem Wi-Fi na pametnim telefonima te prikaz sadašnje regulative e-zdravlja u Europskoj Uniji.

Poveznice:

ESC WG e-Cardiology – http://www.escardio.org/communities/Working-Groups/e-cardiology/Pages/welcome.aspx
ESC Congress 365 – http://congress365.escardio.org/
Computing in Cardiology — 41st Annual Conference – http://www.cinc2014.org/
The importance of e-Health in daily cardiology practice – http://www.cxvascular.com/crn-highlights/cardiac-rhythm-news—highlights/the-importance-of-e-health-in-daily-cardiology-practice-
European Congress on e-Cardiology & e-Health – http://www.e-cardiohealth.org/

 

goran-Krstacic-enrico-caianiFotografija: Goran Krstačić i Enrico G. Caiani, Predsjednik i Potpredsjednik ESC WG on e-Cardiology na sastanku Nukleusa tijekom ESC 2014 u Barceloni.