Izvješće s radionice Živjeti zdrav život 28. 10. 2015.

Dana 28. listopada 2015. godine u Hrvatskoj kući srca održala se još jedna radionica pod naslovom „Živjeti zdrav život“ – Kako umanjiti stres na radnom mjestu u organizaciji tvrtke Krka Farma d.o.o.

Na ovim radionicama govori se o farmakološkim i nefarmakološkim mjerama za osiguravanje zdravog načina života, pa su do sada kao predavači uz kardiologe sudjelovali i psihijatri sa svojim metodama autogenog treninga, relaksacije i psihodrame.

Zanimljivost posljednje radionice bila je u tome da se kroz predavanje doc.dr.sc. Zdravka Babića, interniste kardiologa iz KBC Sestre milosrdnice o valsartanu podosta govorilo i o spolnoj aktivnosti kardioloških bolesnika, temi o kojoj se ne govori tako često na stručnim kardiološkim skupovima, erektilnoj disfunkciji kao nedovoljno prepoznatom problemu kod te skupine bolesnika te nekim terapijskim mogućnostima kod tog problema.

U nastavku su sudionici skupa pod vodstvom gospođe Lucije Štetić, magistrice kineziologije i predavača na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu praktično učili kako vježbati na radnom mjestu te se u svakodnevnim uvjetima nastojati približiti idealu od pola sata do sat vremena submaksimalne tjelesne aktivnosti veći dio dana u tjednu (molim vidjeti fotografije u prilogu).
Zahvaljujemo organizatoru na zanimljivom i poučnom popodnevu te želimo uspjeh u daljnjem radu.

doc.dr.sc. Zdravko Babić
KBC Sestre milosrdnice

Fotogalerija

[Not a valid template]