Uvjeti korištenja i pravne napomene

Uvjeti korištenja

Korištenjem bilo kojeg dijela portala kardio.hr i svih njegovih dijelova automatski prihvaćate sva aktualna pravila korištenja. Korisnici su dužni redovito čitati pravila korištenja, te se smatra da su korisnici kontinuiranim korištenjem kardio.hr potala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktualnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Nijedan dio ovog portala ne smije se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promicanje istih.

Prilikom posjete našem portalu ne prikupljaju se osobni podaci o posjetiteljima, osim u eksplicitnim slučajevima ispunjavanja formulara, kada posjetitelji osobno ustupe konkretne podatke (primjerice prijava za Newsletter). Informacije koje se na ovaj način unesu na portal nisu javno dostupne.

Ukoliko odlučite i sami nam pružite informacije slanjem e-maila ili popunjavanjem formulara na našem portalu, te informacije koristiti ćemo samo kako bismo vam lakše pomogli. Ne sakupljamo osobne podatke ni za jednu drugu svrhu. Također, ne kreiramo individualne profile od informacija koje nam dajete, niti ih proslijeđujemo drugim organizacijama ili tvrtkama. Vaši podaci će biti dani na uvid nadležnim državnim institucijama samo ako nas zakon na to obavezuje.

Kolačići (Cookies)
Kolačić je mala datoteka koju portal postavlja na vaše računalo kako bi mogao zapamtiti specifična podešavanja vaše veze pri posjeti ovom potalu. Vaše računalo će dijeliti podatke samo sa portalom koji ga je postavio i ni jedan drugi portal mu ne može pristupiti. kardio.hr može koristiti kolačiće za tehničke potrebe kako bi vam pružio bolju navigaciju kroz portal ili vam omogućio da prilagodite korištenje portala svojim potrebama. Ako ne želite imati kolačiće na svom računalu, možete ih isključiti u postavkama vašeg preglednika. To, međutim, može imati utjecaja na funkcionalni rad portala.

Ukoliko tijekom posjete kardio.hr portalu posjetitelj prelistava stranice sadržaja i preuzima informacije u obliku datoteka, sustav će automatski prikupiti određene informacije o čitanosti (Google Analytics). Ove informacije ne mogu Vas osobno identificirati, a autorima i čitateljima povratno pružaju vrijednu informaciju.

Podaci koje sustav bilježi su:

  • IP adresa, lokacija;
  • Vrsta preglednika, operacijskog sistema i generičkog tipa uređaja pomoću kojeg je pristupljeno našem portalu;
  • Vrijeme pristupa i dužina posjete;
  • Stranice koje posjećujete;
  • Sadržaj ispunjenih formulara, ukoliko nam sami proslijedite informacije.

kardio.hr portal
Sadržaj na ovim stranicama je javno dostupna informacija, koja se slobodno može citirati uz navođenje izvora:
(C) Hrvatsko kardiološko društvo – www.kardio.hr – ($Poveznica/Link) – ($Vrijeme_pristupa)

Uporaba informacija s ovih stranica u komercijalne svrhe strogo je zabranjena bez pismenog dopuštenja Hrvatskog kardiološkog društva.

Autorska prava
Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela sadržaja portala smatra se povredom autorskih prava (navedenog autora ili Hrvatskog kardiološkog društva kao pravne osobe) i podložno je tužbi u slučaju povrede autorskih prava.

Poveznice na vanjski sadržaj
kardio.hr sadrži poveznice na Internet sadržaj izvan vlastiog portala. kardio.hr poveznice objavljuje u dobroj namjeri i ne može se smatrati odgovornim za sadržaje izvan ovog portala.

Primjena pravila
kardio.hr zadržava pravo promjene pravila. O važnim promjenama i dopunama kardio.hr može obavijestiti korisnike putem e-maila ili objavljivanjem na portalu. Korištenjem bilo kojeg sadržaja na kardio.hr portalu smatra se da ste upoznati sa najnovijim pravilima.


HKD_logo_srce kardio.hr