Novi Kardio list 2010;5(3-4):33-60

KL_malaNovi dvobroj Kardio lista za ožujak-travanj 2010. godine izašao je na 28 stranica. Naslovni članak govori o katerskoj ablaciji fibrilacije atrija, a potom slijedi rad o beta-blokatorima i erektilnoj (dis)funkciji. Slijede članci od kojih prvi ima za temu mediteransku prehranu u doba Marina Držića, a potom novo izdanje Kardiokuharice koja ovaj puta piše o povoljnim učincima biljke Stevia Rebaudiana.

Od izvješća možete pročitati ono o završetku prve faze znanstvenog projekta Regionalna distribucija čimbenika rizika u hospitaliziranih koronarnih bolesnika te zapisnik sa sastanka Upravnog odbora Hrvatskog kardiološkog društva održanog 2. veljače 2010. godine.

Kronološki najavljujemo i stručna događanja: međunarodni znanstveni kongres studenata CROSS 6, 11. hrvatski simpozij o aritmijama i elektrostimulaciji srca, Poslijediplomski tečaj I. kategorije “Srčane artimije – racionalni pristup”, 5th European Cardiology Conference for General Practitioners, Svjetski dan hipertenzije, IV Postdoctoral Joint Symposium on Cardiovascular Diseases i 8. kongres Hrvatskog kardiološkog društva.

Pročitajte i pozive članovima HKD za dostavu osobnih podataka za jednostavniju i učinkovitiju elektroničku komunikaciju, kao i poziv suradnicima koje se žele aktivno uključiti u rad portala Kardio.hr i Kardio lista koji je od početka 2010. godine vidljiv i u Index Copernicusu. Kolege iz farmaceutske tvrtke Krka-Farma d.o.o. pripremili su i ovaj puta sponzorirani članak.

Opširnije pročitajte ovdje