Zapisnik sa Skupštine Hrvatskog kardiološkog društva, 26.3.2010.

LogoKardio

Skupština Hrvatskog kardiološkog društva (HKD) održana je 26. ožujka 2010. godine u 17,00 sati u hotelu Sheraton u Zagrebu, za vrijeme održavanja 11. hrvatskog simpozija o aritmijama i elektrostimulaciji srca.

Skupštinu je vodio
Prof. Dr. Davor Miličić, predsjednik

Zapisnik je vodio
Dr. Darko Počanić, tajnik

Dnevni red:

1.  Glasovanje o prihvaćanju Ugovora o II. izmjenama Ugovora o osnivanju Zaklade „Hrvatska kuća srca“, zamjena:

  • u točki a) riječi „dobrovoljno pomaganje u liječenju oboljelih od kardiovaskularnih bolesti“ zamjenjuju riječima: „dobrovoljno financijsko i materijalno pomaganje u liječenju oboljelih od kardiovaskularnih bolesti“
  • u točki e) riječi „educiranju i koordinaciji liječnika, medicinskih sestara i ostalih profesionalaca, kao i pravnih osoba koje se izravno ili neizravno bave kardiovaskularnom medicinom“ zamjenjuje riječima: „podrška educiranju i koordinaciji liječnika, medicinskih sestara i ostalih profesionalaca, kao i pravnih osoba koje se izravno ili neizravno bave kardiovaskularnom medicinom“
  • U članku 14. u točkama c) i d) riječi: „Središnjem državnom uredu za upravu“ zamjenjuje se riječima: „Ministarstvu uprave“.
  • U članku 19 riječi: „Središnji državni ured za upravu“ zamjenjuje se riječima „Ministarstvo uprave“.

Predsjednik Hrvatskog kardiološkog društva argumentirao je nužnost promjene navedenih članaka radi usuglašenja sa zakonskim aktima i radi nastavka procesa registracije Zaklade „Hrvatska kuća srca“. Nakon kratke rasprave izvršeno je glasovanje.

Nazočno: 186 članova HKD
Glasovalo: 186 članova HKD
Za: 186 članova HKD
Protiv: 0 članova HKD
Suzdržano: 0 članova HKD

Prema rezultatima glasovanja, predložene izmjene Ugovora o osnivanju Zaklade „Hrvatska kuća srca“ prihvaćene su jednoglasno.

 

Skupština je završena u 17,20 sati.