Kardio list. 2011;6(9-10):117-264.

KL_9-102011

Novi dvobroj Kardio lista za rujan-listopad 2011. godine izašao je na 148 stranice, a zahvaljujući sponzoru časopisa farmaceutskoj tvrtki Krka-Farma d.o.o. kompletno je otisnut u boji.

Početni pregledni članak akademika Reinera upoznaje nas s novim Smjernicama za liječenje dislipidemija Europskog kardiološkog društva i Europskog društva za aterosklerozu. Slijedi pregledni članak u kojima nas grupa autora iz Kliničkog bolničkog centra Rijeka detaljno upoznaje s kardiorenalnim anemija sindromom, a potom članak s prikazom rezultata zbrinjavanja akutnog koronarnog sindroma u Općoj županijskoj bolnici Požega tijekom jedne kalendarske godine.

Od vijesti pročitajte izvješće o održanoj Izbornoj skupštini Podružnice Hrvatskog kardiološkog društva Slavonija i Baranja, najavu budućih kardioloških sastanaka te upravo objavljene knjige. U daljnjim stranicama časopisa slijedi izvješće s upravo završenog godišnjeg sastanka Europskog kardiološkog društva u Parizu te potom, kao rezultat aktivnosti Mreže urednika europskih kardiovaskularnih časopisa, prenosimo najvažnije kongresne prezentacije. Kolege iz Krke-Farma d.o.o. u sponzoriranom članku podsjećaju nas na učinkovitost i sigurnost primjene ramiprila u bolesnika s arterijskom hipertenzijom.

Opširnije pročitajte ovdje