Svjetski dan srca 2016.

Na web stranicama Zaklade “Hrvatska kuća srca” možete preuzeti materijale i informacije vezane uz Svjetski dan srca 2016. godine. Slogan ove godine je “Pokrenite svoj život”.

Tiskovna konferencija 28. rujna 2016. u 11 sati – Izvješće – http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=96353

Plan obilježavanja – pdf 346 kB

Fotogalerija – Dan srca 2016

Default Gallery Type Template

This is the default gallery type template, located in:
/usr/www/users/helixi/www_kardio_hr/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/nextgen_gallery_display/templates/index.php.

If you're seeing this, it's because the gallery type you selected has not provided a template of it's own.

Aktivnosti obilježavanja Svjetskog dana srca 2016. bit će najavljene na tiskovnoj konferenciji u Zakladi Hrvatska kuća srca u srijedu, 28. rujna 2016. godine u 11 sati.
Upravitelj Zaklade, akademik Davor Miličić predstavit će rezultate projekta Čuvari srca i pokretanje edukativne platforme.

Kao i svake godine, Svjetski dan srca organiziramo u suradnji Grada Zagreba, Zaklade, Hrvatskog kardiološkog društva, Hrvatske udruge kardioloških medicinskih sestara i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Svjetski dan srca obilježava se u svim županijskim zavodima za javno zdravstvo, a središnje obilježavanje bit će u Zagrebu, 1. listopada 2016. godine na Trgu bana Josipa Jelačića od 10 do 13 sati.

Dana 2. listopada 2016. godine u suradnji s Društvom športske rekreacije Aktivan život i Gradskim društvom Crvenoga križa, a povodom Dana pješačenja, organiziramo šetnju Medvednicom koja će završiti u Domu Crvenog križa gdje smo organizirali edukativno rekreativne igre i zdravi ručak.

Pozivamo Vas da se pridružite ovim aktivnostima i doprinesete zdravlju Vašeg srca.

Promotivni materijali – letak, plakat i majica:

Informacije o Svjetskom danu srca

Svjetski dan srca na webu Svjetske kardiološke federacije

Izvješće o Svjetskom danu srca u Karlovačkoj županiji 2016. godine.

Svjetski dan srca 2016. godine obilježen je u Karlovačkoj županiji u šest gradova (Karlovac, Duga Resa, Ogulin, Ozalj, Slunj i Vojnić). Građani su tijekom promotivnih akcija mogli provjeriti arterijski tlak, razinu šećera u krvi i kolesterola, saznati svoj indeks tjelesne mase, doznati svoj ukupni rizik za bolesti srca i krvnih žila i dobiti savjet liječnika. U svim navedenim gradovima podijeljena je velika količina promotivnog materijala o zdravom načinu života i zdravoj prehrani, a dijeljene su i boce vode, jabuke te majice.
U gradu Karlovcu je oko 210 građana obavilo kontrolu rizičnih čimbenika i svi su dobili savjet liječnika. Tijekom akcije organizirana je i šetnja karlovačkim parkovima, a djeca Dječjeg vrtića Karlovac vježbala su s plavim i crvenim obručima koji su bili simbol krvnih žila.

Također je i svim liječnicima opće medicine u županiji upućen poziv da se uključe u obilježavanje Svjetskog dana srca savjetovanjem pacijenata u svojim ordinacijama, kao i ljekarnicima Karlovačke ljekarne.

Organizatori akcije su bili Upravni odjel za zdravstvo i socijalnu skrb Karlovačke županije, Zavod za javno zdravstvo Karlovačke županije, Opća bolnica Karlovac, Domovi zdravlja Karlovac, Duga Resa, Ogulin, Ozalj, Slunj i Vojnić, Medicinska škola Karlovac i Gradska/Općinsko društva Crvenog križa. Suradnici su bili Matica umirovljenika Karlovac – Sekcija za nordijsko hodanje, Vrtić Karlovac i Dom za starije i nemoćne osobe sv. Antun. Pokrovitelj akcije bio je Savjet za zdravlje Karlovačke županije.
Akcija je bila medijski popraćena.

[Not a valid template]

Prim.dr.sc. Davor Horvat, dr.med.
internist-kardiolog
OB Karlovac

Aktivnosti obilježavanja Svjetskog dana srca u Hrvatskoj 2016. godine

Prim. Verica Kralj, dr. med.

Povodom obilježavanja Svjetskog dana srca 29. rujna 2016. godine, Hrvatski zavod za javno zdravstvo, u suradnji s mrežom županijskih zavoda za javno zdravstvo, proveo je niz promotivno-edukacijskih aktivnosti diljem Republike Hrvatske.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Hrvatsko kardiološko društvo organiziraju i sudjeluju u obilježavanju Svjetskog dana srca od 2000. godine, od samih početaka, kada je i Svjetska kardiološka federacija pokrenula tu inicijativu. Tijekom godina u akcije su se uključivale i druge institucije, stručna društva, nevladine udruge, a od 2012. godine osobito je aktivna na tom području i Zaklada „Hrvatska kuća srca“. Isto tako, županijski zavodi za javno zdravstvo u koordinaciji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo organiziraju brojne promotivne i edukativne aktivnosti tim povodom, pa je Dan srca i ove godine obilježen u većini županija Republike Hrvatske.

Više o aktivnostima u pojedinim županijama možete pročitati u Izvješću o provedenim aktivnostima iz 17 županijskih Zavoda za javno zdravstvo, u priloženom dokumentu.

Svjetski dan srca 2016 – zavodi (7MB)