Medix, 132, listopad/studeni 2018.

Medix, listopad/studeni 2018.

Volumen: 24     Broj 132
Tema broja: Gastroenterologija u obiteljskoj medicini

Supplement 1 – listopad 2018.
Tema: Gastrointestinalne bolesti u trudnoći

Gost urednik: prof.dr.sc. Davor Štimac
Sadržaj: https://www.medix.hr/medix-132

Nedostatna komunikacija između liječnika specijalista u bolničkoj zdravstvenoj zaštiti i liječnika obiteljske medicine jedno je od bremena koje tereti medicinski sustav u Hrvatskoj i stoga je često predmet rasprava u kojima se pokušavaju naći načini za poboljšanje zdravstvene skrbi. U novom broju Medixa pročitajte o ranom otkrivanju hepatitisa C, upalnih bolesti crijeva, kolorektalnog karcinoma i drugih bolesti gastrointestinalnog sustava u primarnoj zdravstvenoj zaštiti. Suplement ovog broja donosi nove sadržaje o jednoj od najmanje proučavanih tema u području gastroenterologije i hepatologije  – gastrointestinalne bolesti tijekom trudnoće. Osim članaka iz teme broja pročitajte novosti iz medicine, izvješća sa stručnih skupova, osvrte i druge priloge. U suradnji s Hrvatskom liječničkom komorom, u sklopu teme broja i ovaj puta je pripremljen test znanja namijenjen provjeri stručnosti u postupku trajne medicinske izobrazbe liječnika.

U dogovoru s glavnim urednikom Medixa donosimo nekoliko cjelovitih članaka:

    • Muzur A. Vena. 110-111 pdf (1.5 MB)
    • Bressan L, Gović-Golčić L. Suradnja liječnika obiteljske medicine i gastroenterologa – mogućnosti na županijskoj razini. 130-132 pdf (109 KB)
    • Trkulja V. Suradnja kardiologa i obiteljskog liječnika – ključ za uspješnu tromboprofilaksu u bolesnika s nevalvularnom atrijskom fibrilacijom. 172-178 pdf (143 KB)